Segedínský guláš
Ingredience receptu:
Nejprve připravíme sojové kostky: vložíme je do hrnce, zasypeme kořením, zakapeme soj. omáčkou, přidáme kostku zeleninového bujónu, zalijeme vroucí vodou a mírně vaříme 10 minut. Poté je scedíme a zbavíme přebytečné vody. Pokud používáme seitan, tak jej pouze nakrájíme na kostky. Na rozpálený olej dáme nadrobno nakrájenou cibuli, poté kostky a restujeme. Přidáme lžičku sladké, půl lžičky pálivé papriky, lžičku mletého kmínu, opepříme, osolíme a lehce poprášíme hl. moukou (kořením nešetříme). Zalijeme zel. vývarem a dusíme 15min. Kysané zelí dáme na síto, lehce propláchneme vodou a nakrájíme na menší kusy. Ke kostkám přidáme zelí a rozetřený česnek a krátce povaříme. Zahustíme kys. smetanou s moukou a podáváme s houskovými knedlíky. Se seitanem je to lepší, sojové kostky jsou levnější.